Rabu, 20 Mei 2015

RESEPI BISKUT ARAB

Selamat Hari Guru buat semua warga pendidik...semoga warga pendidik terus berusaha mendidik demi masa depan generasi masa kini dan generasi akan datang...
Hari Gawai Dayak bakal menjelma,kemudian disusuli Hari Raya Puasa...tahun ni me menyambut perayaan berganda...awal-awal dah membelek-belek resepi :)


Sementara berkesempatan hujung minggu ni,me nak kongsikan satu lagi resepi yang mudah,ringkas tapi sedap iaitu resepi biskut arab

BAHAN-BAHAN :
300gm.     tepung gandum
125gm.     minyak sapi
1sk.          esen vanilla
Susu tepung secukupnya



CARA-CARA;
**goreng tepung tanpa minyak sehingga agak kekuningan terlebih dahulu**
**Uli je tepung gandum,minyak sapi dan esen vanila sampai sebati...kemudian pintal bulat..nak tau tepung gandum dan minyak sapi balance senang je..kalau kita uli tepung dan tepung tak melekat kat tangan,ertinya doh dah balance.
**Bakar dalam 30-45 minit 170°c.Jangan terlampau lama menbakar..
**Dah siap bakar baru salutkan dengan susu tepung.susu tepung optional..tapi me lebih gemar susu tepung dutch lady madu..tapi kalau nak guna donut dusting pun boleh juga..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan